Stiftet 5. oktober 1959
Du er her: Nordby skolekorps >> Nyhetsarkiv
Besøkende nr. 2286067

Nyslåtte Østlandsmestere i Nordby Drill

Follos største drilltropp ligger ikke på latsiden. Sist helg konkurrerte i Østlandsmesterskapet i drill og tok med hjem en rekke gode prestasjoner og 10 pokaler. Nå kan de titulere seg Østlandsmestere!

Nordby drill kan kalle seg Østlandsmestere etter å ha deltatt på Norges største drillkonkurranse sist helg og fikk med seg 6 gull, 2 sølv og en bronse hjem.


Hele 30 ganger var drillerne ute på konkurransegulvet og forsvarte fjorårets resultater. Og det gjorde de til gangs. 6 gull, to sølv, en bronse og en aspirantmedalje ble resultatet, og sterke gjennomføringer og resultater på alle fra drilltroppen til Nordby skolekorps.

Beinhard jobbing
Østlandsmesterskapet i drill er Norges største drillkonkuranse. Hele 764 startnummer deltok på årets begivenhet i Jessheim is og flerbrukshall. Blant disse var 16 av utøverne fra Nordby drill. Konkurransen mønstrer utøvere fra Harstad i nord til Sandnes i Sørvest og er en av de viktigste konkurransene for aktive drillere i Norge i dag. Med så stor interesse kreves det beinhard jobbing og kontroll på nerver bak alle plasseringene. Også for de de som ikke fikk pokal for strevet.
Nordby drill fikk også mange gode mellomplasseringer som også er verdt å juble for.

Flere kvalifiseringer til NM
Noe av grunnen til at Østlandsmesterskapet i drill er så populært, er at man også kan kvalifisere seg til å delta på Norgesmesterskapet i Drill som går av stabelen i Larvik i juni.
Også her ble det jubel i Norby-leiren. Fra tidligere konkurranser denne sesongen har troppen hentet hjem 2 kvalifiseringer. I helgen kom det fire til. Dermed blir Nordby drill også svært godt representert når de beste drillerne i landet skal kåres i juni.

Sterk lagfølelse

En av de virkelige høydepunktene til NM vil for Nordby drill være deltagelse med tropp.
12 av drillerne danner et lag som driller, marsjerer og danser i formasjoner til musikk. De fikk også prøve seg på gulvet på konkurransen i helgen, til høylytt jubel og trampeklapp fra tribunen. Både hovedtroppen, samt troppen de eldste deltok i tok gull med sine programmer.

Populært fritidstilbud
Nordby drill trener på Solberg Skole. Det har de gjort så lenge man kan huske. Med større treningsflate i den nye hallen har de også endelig hatt mulighet til å ta inn aspiranter. Og det har vært et tilbud flere har ønsket seg. I dag rommer troppen 32 gutter og jenter fra 7 til 18 år. Drillerne velger selv hvor mye innsats de vil legge i denne idretten. Mens noen trener 7-10 timer uken og deltar på en rekke konkurranser, er det også fullt mulig å delta kun for å lære seg marsjering og drillteknikk en time i uken. For i Follos største og beste drilltropp skal det være plass til alle.

Troppen til drillen skal delta i NM i juni, og brukte Østlandsmesterskapet til å teste formen.


Begge troppene fikk gull i på årets Østlandsmesterskap i drill på Jessheim.<< Tilbake | Nyhetsarkiv